De nieuwsapp voor alle lokale weekbladen. Hoe is het daarmee?

Op een stralende woensdag in de warme juni zomermaand kwam een groot aantal lokale uitgevers bijeen op de jaarlijkse dag van branchevereniging ‘Nederlandse Nieuwsblad Pers’ (NNP) op de prachtige landelijke buitenlocatie Kameryck in Kamerik. Niet alleen voor de jaarvergadering maar juist ook om andere uitgevers te spreken en ervaringen te delen. Pinch Media Apps was net als vorig jaar de gehele dag aanwezig, als Vriend van de NNP.

 

Ook vorig jaar waren we al aanwezig. Want we konden uitgevers toen met enthousiasme vertellen dat we een A-klasse nieuwsapp gingen ontwikkelen voor alle lokale uitgevers die op het Pubble Platform zijn aangesloten. Met als basis de app van het Nederlands Dagblad.

 

Belofte maakt schuld. Wat is er van die plannen terechtgekomen? Nou, er is wel wat gebeurd! Het afgelopen jaar hebben we samen met Telstar Mediagroep hard gewerkt om de lokale nieuwsapp voor de lokale weekbladen verder te ontwikkelen. Met als resultaat dat de eerste app van Telstar Mediagroep op korte termijn in de stores te vinden is, de eerste in een reeks van 23 apps van de mediagroep.

 

Ondertussen is al een aantal apps live: MooiLaarbeek, MooiBernheze, MooiRooi, Brabants Centrum, Het Kontakt en Regio Voetbal namen het voortouw. Gevolgd op korte termijn door WeesperNieuws, Gemerts Nieuwsblad, Weekblad Helmond en BrugMedia.

 

We leveren niet alleen een app af. We voelen ons verantwoordelijk om groei te realiseren voor uitgevers en te helpen bij veranderingen. Voor Kontakt Media Partners hebben we de daad bij het woord gevoegd. We hebben een introductieworkshop voor de redactie en commercie georganiseerd en meegedacht over de introductie. Met als resultaat een forse toename van gebruikers en downloads. Een mooi begin om verder uit te bouwen.

 

Online liggen er voor lokale uitgevers veel mogelijkheden voor business development waar de nieuwsapp deel van uitmaakt. Het kostenplaatje voor ontwikkeling is voor individuele uitgevers echter te groot om alleen te kunnen dragen. Alleen door gezamenlijke ontwikkeling met gezonde onderliggende business cases is succes mogelijk. Wij hopen dan ook dat we op de volgende NNP dag veel nieuwe nieuwsapps kunnen laten zien met veel downloads, terugkerende gebruikers en een mooie groei in omzet uit de verschillende verdienmodellen van de app.

De komende periode gaan we ons hier maximaal voor inzetten. Hoe? Door ervaringen en kennis te delen, inclusief data van uitgevers. Veel uitgevers zijn daartoe best bereid, hebben we gehoord in onze gesprekken.

Nieuwsgierig naar de app? Bekijk hier de video of download de app van Het Kontakt in de App Store of Play Store.

Meer informatie? Neem contact op met Erik Mooibroek van Pinch Media Apps: erik@pinch.nl

Gerelateerde artikelen

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!