Onze werkwijze

Stappenplan app ontwikkelen

Werkwijze om een app te laten maken door Pinch

Bij Pinch volgen we een duidelijke en transparante werkwijze die ervoor zorgt dat elk project succesvol en vlekkeloos verloopt. Ontdek hoe we ideeën omzetten in innovatieve apps, van concept tot oplevering, met aandacht voor elk detail.

01 - Ambitie

Iedere app is uniek, daarom horen we graag wat jouw ambitie is en welk (groter) doel jij wilt behalen met een app. We denken met je mee en brengen alle onderdelen in kaart waar je (mogelijk) niet aan gedacht hebt. 

Wat is de positie van de organisatie ten opzichte van de concurrentie en wat is de (unieke) strategie die gehanteerd wordt. Deze aspecten moeten in kaart gebracht worden voordat de app ontwikkeld wordt.

Om de app een succes te kunnen maken is het belangrijk om de doelgroep helder in kaart te brengen. De doelgroep bepaalt namelijk in belangrijke mate de vormgeving van de app, maar ook de functionaliteiten en de hiërarchie hiervan. 

Als organisatie maak je een belofte aan je doelgroep, bijvoorbeeld om de wereld een schonere plek te maken of om efficiënter te werken. Deze belofte die jouw organisatie uniek maakt nemen wij mee in de app, bijvoorbeeld in de bijhorende copy en visuele uitstraling.

02 - Strategie

Op basis van de ambitie, het in kaart gebrachte speelveld en de doelgroep, bepalen we de positie die de app in moet gaat nemen in de markt.
Wat beloof je de gebruiker als hij/zij de app gaat gebruiken en tegen welk verdienmodel hanteer je voor de app?
Voor het ontwikkelen en lanceren van de app bepalen we samen de KPI’s om na de lancering goed te kunnen meten of de app een succes is.

03 - Design

Op basis van alle factoren stellen we een scope op. Hierin wordt beschreven aan welke wensen en eisen de applicatie moet voldoen. Dit vormt de leidraad voor het gehele traject. Hierin wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het beschikbare budget.
Vervolgens begint het echte werk! Een ultieme gebruikerservaring staat bij Pinch altijd voorop. We zijn in staat om ruwe ideeën al in een paar dagen te visualiseren, maar de uitwerking van ideale “user-flows” vergt een gedegen aanpak waar het valideren gebruikmakend van testgroepen centraal staat.
De app begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor het visueel design. In deze fase wordt je app visueel uitgewerkt en zie je hoe het eindproduct eruit komt te zien.

04 - Engineering & Launch

Wanneer de designers klaar zijn met het ontwerp, gaan onze developers aan de slag. Alle facetten komen bij elkaar en de app wordt een werkend geheel! We werken in tweewekelijkse sprints, die we afsluiten met een demo.
Het moment waar we allemaal naar uitkijken: de launch van jouw app! De app is uitgebreid getest op de nieuwste versies van iOS en Android en klaar om aangemeld te worden in de app stores. Het ontwikkelen van een goed launch-plan is nodig om het succes van de app te optimaliseren.

05 - Agile werkwijze

De app wordt opgezet door een team van iOS, Android of Flutter ontwikkelaars, app designers en een projectmanager. De technische architectuur wordt bewaakt door een Team lead.
De app zal op een Agile werkwijze worden ontwikkeld. Eén van de kenmerken hiervan is dat we werken in sprints.Een sprint is een periode van 2 weken. Bij aanvang van deze periode is volledig duidelijk wat er ontwikkeld dient te worden en in welke volgorde.
Aan het eind van de periode wordt er bekeken wat het behaalde resultaat is. Er zal door een Producer van Pinch samen met de Product owner bepaald worden wat de inhoud en volgorde van de volgende sprint gaat worden.Dit zorgt voor een duidelijk en overzichtelijk proces, waarbij een tweewekelijkse sprint kan worden (bij)-gestuurd wat betreft taken en prioriteiten.Elke sprint wordt afgesloten met een demo.

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!