loading

Show info
PINCH

Oudeschans 35
1011 KT Amsterdam

Hoofdletsel

Hoofdletsel Stichting VeiligheidNLiPhone, Android phone App om hersenletsel te helpen voorkomen Ieder jaar lopen 76.000 mensen...

Details

feature-tile-hoofdletsel
hoofdletsel feature

Hoofdletsel

hoofdletsel-icon
Stichting VeiligheidNL


iPhone, Android phone

devices-available
app-store-button
google-play-button

App om hersenletsel te helpen voorkomen

Ieder jaar lopen 76.000 mensen een hoofdblessure op tijdens het sporten. Daarvan belanden er 14.000 op een Spoedeisende Hulp-afdeling. Bij 14 procent is het letsel zo ernstig dat opname in het ziekenhuis nodig is en naar schatting overlijden er jaarlijks rond de zes sporters aan een hoofdblessure. Met de Hoofdletselapp wil VeiligheidNL daar verandering in brengen.

Voor iedereen langs de lijn

De app zorgt ervoor dat sporters, sportkader en toeschouwers bij hoofdletsel snel kunnen inschatten hoe ernstig het letsel is, of het verantwoord is om iemand door te laten sporten en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app is er voor iedereen ‘langs de lijn’: trainers, coaches, instructeurs, scheidsrechters, verzorgers, ouders van sportende kinderen, docenten van een sportopleiding, alsook voor sporters die in verenigingsverband of individueel en ongeorganiseerd hun sporten beoefenen.

Deze app wordt je aangeboden door VeiligheidNL in samenwerking met de Nederlandse Hersenstichting, NOC*NSF, KNVB, KNHB, Sportzorg.nl, Het Nederlandse Rode Kruis en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

phone-screens