Movement on the Ground

MOBILE MOVEMENT

 

Het begon allemaal met een hackathon, die wij eens in de twee maanden organiseren. Op een van die hackathons, maakten we met bijna het hele team in één dag een app voor Movement on the Ground, een stichting die hulp biedt aan vluchtelingen die dagelijks op de stranden van Lesbos aankomen.

De pragmatische, no nonsens aanpak van Movement on the ground sprak ons heel erg aan en pas ook heel erg bij waar we bij Pinch voor staan. Zie het interview van Eva Jinek met een van de oprichters, Johnny de Mol. Het is indrukwekkend en inspirerend om te horen hoe ze meteen in actie kwamen toen ze de nood om hen heen zagen.

Ook wij hebben de handen uit de mouwen gestoken. De uitdaging van het (kleine) Nederlandse team van Movement was de communicatie tussen de organisatie en de vrijwilligers die naar Lesbos gaan om te helpen. Die communicatie verliep via allerlei verschillende kanalen en was daardoor best tijdrovend.

In de app hebben we daarom alle informatie die van belang is voor vrijwilligers gebundeld en voorzien van een FAQ. Ook kan de vrijwilliger appen met de MotG organisatie. Het MotG team is in staat om vanuit een centrale omgeving iedereen eenvoudig te antwoorden of (push) berichten sturen.

Wij zijn er trots op dat we een bescheiden bijdrage hebben kunnen leveren aan de doelstellingen van Movement on the Ground.

De app is gemaakt in Kotlin (Android) en Swift (iOS) en is beschikbaar op mobiel.

Download de Movement on the Ground app nu!