NRC Handelsblad & NRC Next

De eerste actuele krant app ter wereld

NRC Media is de uitgever van de Nederlandse kwaliteitskrant NRC Handelsblad en het jongere zusje NRC Next. Sinds 2017 heeft Pinch een intensief partnership met NRC Media. In de eerste periode hebben we de toenmalige krant-app in beheer genomen en zijn die daarna langzaam gaan herschrijven.

De app is voor NRC een uitermate belangrijk product binnen het, in toenemende mate digitaliserende, portfolio. Inmiddels wordt de app door vele tienduizenden lezers dagelijks gebruikt en is de app dan ook veel méér dan alleen een kranten app.

Naast het lezen van de krant, heeft de app een nieuwsfeed met daarin de laatste artikelen van de NRC-redactie, waarin je interessante artikelen kunt delen en opslaan. Ook zijn de dagelijkse podcasts van NRC te beluisteren en er zijn verschillende manieren om de NRC content te personaliseren.

Wij werken voortdurend, samen met het NRC-team, aan de app. We doen dat op een “agile” manier: iteratief voegen we nieuwe functionaliteiten toe waarvan we denken dat die de meeste waarde toevoegen voor de lezers/gebruikers van de app.

De NRC-app is trouwens de eerste actuele krant app ter wereld. NRC’s head of digital Han-Menno Depeweg, vertelt er dit over.

De NRC apps zijn gemaakt in Kotlin (Android) en Swift (iOS) en beschikbaar op mobiel en tablet.

De NRC app is nu te vinden in de App Store en bij Google Play!

De NRC app is nu te vinden in de App Store en bij Google Play!

Whatsapp