april 23, 2021

TEFKAH Project: Saily

Afgelopen week was het weer TEFKAH, oftewel de Hackathon van Pinch, tijd!!!

Nieuwe creatieve ideeën bedenken om deze vervolgens in een korte tijd te realiseren is waar TEFKAH voor staat. Welke ideeën zijn realiteit geworden?

Saily is een van de ideeën die realiteit is geworden, en waar nog volop aan gewerkt wordt! Saily is bedacht en ontwikkeld door onze Android Developer, Stephan. In 2016 is het project gestart tijdens een TEFKAH van Pinch. Dit is een interview met Stephan.

Wat was het idee?

Destijds had ik een smartwatch, maar die had – net als de meeste smartwatches van die tijd – geen eigen gps of kompas sensor. Voor op de zeilboot wou ik dat wel graag hebben en heb toen Saily gemaakt samen met Ron, de UX-designer van Pinch.

Het idee was: de telefoon houdt bij hoe je beweegt en in welke richting dat was en geeft dat door aan de watch. Dus op de manier zie je dus hoe je boot vaart op het kompas, niet hoe je device georiënteerd is. Je kon je gewenste koers aangeven en Saily liet dan ook zien hoe ver je van je koers afweek.

Vorig jaar heb ik op basis van een oude jaren 80 autopilot een eigen autopilot gemaakt (althans een begin) op basis van een Arduino. Dat ding had een kompas sensor en kon het roer van de boot bedienen.

Hoe hebben jullie het ontwikkelen aangepakt?

Daar wou ik nu een mooie interface voor hebben en dat hebben we op basis van het bestaande Saily project gedaan. Dit keer hoeft er geen watch aan te pas te komen, hij moet op je telefoon je gewenste koers laten zien, je huidige koers en de afwijking.

Ook kun je er je gewenste koers op instellen of de huidige koers als gewenst zetten. Het idee is nu, maar dat komt nog, dat deze app al die data aan het fysieke apparaat doorgeeft zodat die voor je kan sturen.

Hoe ziet de toekomst van Saily eruit?

Ik ga hier zeker nog mee verder, want alleen al Saily is heel fijn om te gebruiken en ik zou graag ook die autopilot willen kunnen gebruiken. Het meeste werk gaat hem nu vooral zitten in het programmeren van de regelfunctie die ook echt daadwerkelijk de boot gaat sturen.

Want het is op een boot moeilijker dan in een auto, je kan rechtuit varen terwijl je je roer een beetje naar links of rechts moet houden.

Gerelateerde artikelen

19 november, 2021

Omzet genereren met een nieuws-app anno 2021

De oplages en advertentie-inkomsten van dagbladen hebben de afgelopen tien jaar een duikvlucht genomen. Uitgeverijen...

Lees verder
11 november, 2021

Whitelabel: binnen twee weken een app live

Een whitelabel-app deelt dezelfde codebase voor meerdere apps. Omdat gekoppelde apps een eigen huisstijl hebben,...

Lees verder
8 november, 2021

Een app laten maken: wanneer is het interessant?

Producten verkopen, kostenbesparingen realiseren, de klantervaring verbeteren, data verzamelen, je naamsbekendheid vergroten: er zijn tal...

Lees verder
Whatsapp