TEFKAH Project: Saily

Saily

Afgelopen week was het weer TEFKAH, oftewel de Hackathon van Pinch, tijd!!!

Nieuwe creatieve ideeën bedenken om deze vervolgens in een korte tijd te realiseren is waar TEFKAH voor staat. Welke ideeën zijn realiteit geworden?

Saily is een van de ideeën die realiteit is geworden, en waar nog volop aan gewerkt wordt! Saily is bedacht en ontwikkeld door onze Android Developer, Stephan. In 2016 is het project gestart tijdens een TEFKAH van Pinch. Dit is een interview met Stephan.

Wat was het idee?

Destijds had ik een smartwatch, maar die had – net als de meeste smartwatches van die tijd – geen eigen gps of kompas sensor. Voor op de zeilboot wou ik dat wel graag hebben en heb toen Saily gemaakt samen met Ron, de UX-designer van Pinch.

Het idee was: de telefoon houdt bij hoe je beweegt en in welke richting dat was en geeft dat door aan de watch. Dus op de manier zie je dus hoe je boot vaart op het kompas, niet hoe je device georiënteerd is. Je kon je gewenste koers aangeven en Saily liet dan ook zien hoe ver je van je koers afweek.

Vorig jaar heb ik op basis van een oude jaren 80 autopilot een eigen autopilot gemaakt (althans een begin) op basis van een Arduino. Dat ding had een kompas sensor en kon het roer van de boot bedienen.

Gerelateerde artikelen

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!