Waar moet je rekening mee houden als je een app maakt?

Wil je een app laten maken? Dan is het goed om met bepaalde zaken rekening te houden. Zo moet je voldoende budget hebben, tijd vrijmaken voor de ontwikkeling en niet de verwachting koesteren dat je met zomaar een app honderdduizenden gebruikers bereikt.

First things first: budget

Een behoorlijke open deur, maar goed om te noemen: een app laten ontwikkelen is niet goedkoop. Zoals we uitleggen op deze pagina moet je voor een relatief simpele app al snel denken aan minimaal 15.000 euro per platform (iOS en Android). Grotere apps kosten vaak 70.000 tot (meer dan) 100.000 euro per platform. En dat zijn dan alleen de kosten voor het laten maken van een app, in de praktijk zien we dat bedrijven ongeveer eenzelfde bedrag uitgeven aan het onder de aandacht brengen van de app.

Tijd: voor ontwikkelen en van de klant

Het ontwikkelen van software neemt, net zoals het bouwen van een huis, altijd iets meer tijd in beslag dan je van tevoren denkt. Het is goed om daar van meet af aan al rekening mee te houden.

Daarnaast vraagt het maken van een app niet alleen een financiële investering van een organisatie, maar ook een tijdsinvestering. Naast het ontwikkelen doen wij ook het projectmanagement, sturen we het team aan en maken we de planningen, maar dat wil niet zeggen dat de opdrachtgever niet betrokken hoeft te zijn. Directe betrokkenheid vanuit (de product owner van) de klant, liefst dagelijks, is zeer gewenst en soms zelfs vereist om het product op tijd en naar volle tevredenheid af te krijgen. Daarbij geldt: hoe meer de klant betrokken is, hoe beter de app wordt.

Koester de juiste verwachtingen

De tijd dat bedrijven met een app-lancering Nu.nl haalden, ligt al een decennium achter ons. Sterker nog: iedere dag komen er tienduizenden apps bij in de app stores. Om je app succesvol te laten zijn, moet je ervoor zorgen dat hij onderscheidend vermogen heeft én dat je voldoende promotie regelt om de app onder de aandacht te brengen bij gebruikers.

We willen je niet ontmoedigen: evengoed heb jij een fantastisch (of in ieder geval: levensvatbaar) app-idee. Wat we wel duidelijk willen maken: in de praktijk zien we dat het bedrag dat wordt besteed aan concept, design en development ongeveer gelijk is aan het budget voor het promoten van een nieuwe app. We denken graag met je mee hoe we van jouw idee een concept voor een killer-app kunnen maken. Sterker nog: dat vinden we zelfs het allerleukste om te doen.

Een app laten maken door Pinch

Pinch, dat al ruim een decennium aan de weg timmert, heeft inmiddels meer dan 100 apps ontwikkeld. Van hele grote zoals De Telegraaf en Proudwheels tot relatief kleine en eenvoudige apps. Wij bouwen niet alleen de techniek, maar kunnen je van a tot z en van conceptontwikkeling tot nazorg ontzorgen. Laat je je app door Pinch maken? Dan werk je nauw samen met een team van enthousiaste professionals en krijg je een vaste projectmanager die met je schakelt.

Gerelateerde artikelen

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!