iOS DEVELOPMENT

iOS app laten maken

iOS app development door Pinch

iOS is na Android het meestgebruikte besturingssysteem voor smartphones en wordt geprezen om zijn gebruiksgemak. Gezamenlijk hebben ze bijna 100% marktaandeel, daarom adviseren wij meestal om een app voor beide platformen te maken. Pinch heeft al meer dan 100 eersteklas iOS-apps ontwikkeld, o.a. voor Qmusic, De Telegraaf, NRC en Parkmobile.

De eerste echte smartphone

Tuurlijk, IBM verkocht al in 1994 een ‘smartphone’ met een touchscreen, apps van externe partijen en e-mailfunctionaliteit. Maar de eerste hedendaagse, échte smartphone – de iPhone – werd pas 13 jaar later gelanceerd. Inmiddels zijn er ruim 2 miljard iPhones verkocht.

Waar Android op apparaten van tal van fabrikanten draait, is iOS alleen op devices van Apple te vinden. Interessant voor de overweging om een iOS-app te laten maken, kan zijn dat Apple-technologie sterk oververtegenwoordigd is binnen bepaalde doelgroepen.

Native iOS-app versus hybride app

Een native iOS-app is specifiek ontwikkeld voor het iOS-platform. Waar vroeger alle app ontwikkeling native was, worden er de laatste jaren meer en meer apps ‘hybride’ ontwikkeld.

Oftewel: designers en developers kunnen tegelijkertijd voor iOS en Android ontwikkelen met cross-platform frameworks. Daarvan steekt Flutter er met kop en schouders bovenuit in onze ogen. Ons dedicated Flutter-team kan apps sneller en voordeliger bouwen, onderhouden en doorontwikkelen. Niet alle soorten apps lenen zich overigens voor hybride ontwikkeling. 

Een iOS-app ontwikkelen met Pinch

Besluit je een iOS-app te laten ontwikkelen door Pinch? Dan ga je nauw samenwerken met een team van enthousiaste en deskundige developers, designers en andere professionals. Een vaste projectmanager houdt de regie over het proces én alle communicatie. Uniek in de markt is onze fullservice aanpak. Van conceptontwikkeling, strategie, visueel en interactiedesign, technisch development, quality assurance, testen en lanceren tot monitoren, analyseren en weer doorontwikkelen: Pinch kan je op al deze gebieden ontzorgen.

OVER PINCH

Pinch is een gerenommeerde mobile development agency met kantoren in Amsterdam en Málaga. Sinds onze oprichting in 2011 hebben we ruim 100 apps ontwikkeld, waaronder voor bedrijven en merken als NRC, De Telegraaf, Albert Heijn, Takeaway.com, Parkmobile en QWIC. Traditioneel zijn we groot in apps voor media en uitgeverijen, maar we focussen ook op branches als mobiliteit, fintech, gezondheidszorg en m-commerce. Naast eersteklas iOS-apps bouwt Pinch ook dito Android- en Flutter-apps.

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!