Android development

Android app laten maken

Een Android app creëren met Pinch

Met meer dan 3 miljard actieve devices is Android ’s werelds meestgebruikte besturingssysteem. Android en iOS hebben beide een groot marktaandeel, dus is het doorgaans verstandig om voor beide besturingssystemen een app te laten ontwikkelen. Pinch heeft al tientallen succesvolle Android-apps ontwikkeld, waaronder voor klanten als Qmusic, De Telegraaf, NRC en Parkmobile.

Android: het grootste mobiele platform

Waar Apples besturingssysteem iOS wereldwijd op ongeveer 28 procent van de mobiele apparaten draait, ligt dat bij Googles besturingssysteem Android op zo’n 70 procent. iOS is alleen te vinden op (relatief dure) iPhones en iPads, terwijl zowat alle andere mobiele apparaten op Android draaien. 

Er zijn een paar noemenswaardige verschillen tussen de platformen. Zo is Android open-source en biedt het meer personalisatie mogelijkheden. In de loop der jaren zijn de verschillen tussen Android en iOS echter steeds kleiner geworden.

iOS App development - MacBook

Native of hybride?

Native betekent dat je ontwikkelt voor één specifiek platform, dus Android of iOS. De laatste jaren worden steeds meer apps hybride ontwikkeld via cross-platform frameworks zoals Flutter. Met dit door Google ontwikkelde framework kunnen designers en developers tegelijkertijd Android- en iOS-apps ontwikkelen. Niet alleen kunnen apps daardoor sneller en voordeliger worden gebouwd, het biedt ook voordelen op het gebied user interface en updates. Flutter is overigens niet geschikt voor alle soorten apps. Neem gerust contact op met Pinch om je te laten adviseren over het ontwikkelen van een app. 

Van smartwatches tot spelcomputers

Android wordt lang niet alleen gebruikt voor smartphones en tablets. Android heeft ook een variant voor wearables zoals smartwatches, genaamd Wear OS. Daarnaast wordt het besturingssysteem ingezet voor onder meer televisies, spelcomputers en auto’s. Pinch heeft veel ervaring met het ontwikkelen van apps voor wearables.
iOS App development - geschiedenis
Pinch App Development - Office

Eén systeem, velen smaken

Voor niet-insiders is het vaak een mysterie: Android-smartphones van verschillende fabrikanten kunnen een totaal andere user interface hebben. Dat komt omdat fabrikanten allemaal hun eigen custom versie (‘skin’) ontwikkelen. Google Pixel-telefoons komen in de buurt van de ‘stock’ Android van het Android open-source project (AOSP). Maar bijvoorbeeld Samsung One UI en Xiaomi MIUI zijn zo zwaar aangepast dat ze daar in de verste verte niet op lijken.

Een app ontwikkelen met Pinch

Een app ontwikkelen met Pinch betekent dat je een app co-creëert met een team van even enthousiaste als deskundige developers, designers en andere professionals. Gedurende het ontwikkelproces houdt een vaste projectmanager de regie. Over het proces én de communicatie tussen de klant enerzijds en de appmakers die dagelijks aan de app werken anderzijds. Uniek in de markt is onze fullservice aanpak. Conceptontwikkeling, strategie, visueel en interactiedesign, technisch development, quality assurance, testen, lanceren, monitoren, analyseren en weer doorontwikkelen: de experts van Pinch ontzorgen je op al deze vlakken.

Over Pinch

Pinch is een gerenommeerd mobile development agency met kantoren in Amsterdam en Málaga. Sinds onze oprichting in 2011 hebben we ruim 100 apps ontwikkeld, waaronder voor bedrijven als NRC, De Telegraaf, Albert Heijn, Takeaway.com, Parkmobile en QWIC. Traditioneel zijn we groot in apps voor media en uitgeverijen, maar we focussen ook op branches als mobiliteit, fintech, gezondheidszorg en m-commerce. Naast eersteklas Android-apps bouwt Pinch ook dito iOS– en Flutter-apps.  

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!