Over Pinch

Over Pinch

Apps met impact, gemaakt met liefde

Wij bouwen eersteklas apps. Van a tot z en van concept tot launch, doorontwikkeling en monetization. Of we nu aan de slag gaan voor mediabedrijven, uitgeverijen, multinationals, start-ups of reclamebureaus: gebruiksgemak, intuïtieve navigatie en snelheid staan altijd centraal. Zo creëren we apps met impact, die zich kunnen meten met de beste apps in de stores.

Wie wij zijn

Pinch. Een mobile development agency met kantoren in hartje Amsterdam en Málaga. Wat we maken? Hoofdzakelijk iOS-, Android- en Flutter-apps, maar ook veel apps voor tablets en wearables. Waar we van houden? Hard werken, tevreden klanten en vooral ook veel plezier hebben met elkaar.

Wat ons tekent en drijft

Bij Pinch is samen key. Samen met elkaar én met klanten. Samen maken we, samen leren we, samen maken we fouten en samen hebben we lol. Want wanneer je blij bent in je werk – zo weten we als geen ander – dan komt het succes vanzelf. We hebben een platte organisatie en de mentaliteit van een startup. Iedereen mag nieuwe ideeën inbrengen én krijgt de ruimte om te leren en te ontwikkelen.

Relevante technologieën hebben voor ons geen geheimen. We kennen als eerste de laatste mogelijkheden van de ontwikkelplatforms van Google en Apple en weten alles over onder meer besturingssystemen en devices. Dit alles brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Die nemen we niet alleen tegenover klanten en medewerkers, maar ook tegenover de maatschappij en onze planeet.  

Een mooiere digitale wereld

Apps zijn onmisbaar. Ze maken ons leven makkelijker en laten bedrijven slimmer en sneller werken. Pinch wil de digitale wereld mooier en toegankelijker maken via apps met impact. De focus ligt altijd op het bouwen van de állerbeste apps. 

We blijven weg van onnodige complexiteit; alles draait om de eindgebruiker en de doelen van de klant. Flexibel. Hands-on. Gespecialiseerd. Gepassioneerd. Het zijn veelgebruikte typeringen van klanten waar we ons volledig in herkennen.

Van begin tot lancering en verder

Apps met impact vereisen meer dan alleen een goed idee en feilloos development. Conceptontwikkeling, strategie, visueel en interactiedesign, technisch development, quality assurance, testen, lanceren, monitoren, analyseren en weer doorontwikkelen: de experts van Pinch ontzorgen je op al deze vlakken. Deze fullservice-aanpak – zo durven we gerust te stellen – is uniek binnen de markt en resulteert dankzij de synergie tussen de onderdelen in de allerbeste apps.
Tim_werkwijze

Tim Klein Haneveld

Menno

Menno Biesiot

Roeland_werkwijze

Roeland Weve

#1: 2011

Het jaar waarin Menno Biesiot en Roeland Weve Pinch oprichtten. In de kelder van het iconische Amsterdamse gebouw Het Sieraad werden aanvankelijk uitsluitend iOS-apps gemaakt, enkele jaren later kwamen daar Android-apps bij. Tegenwoordig huizen we in een geweldig kantoor aan de Sloterkade en beschikken we ook over een dedicated Flutter-team.

#2: >1 miljoen

Het aantal downloads van twee van onze apps, namelijk De Telegraaf en Qmusic.

#3: 50

Betreft, ongeveer, het aantal medewerkers. Van een duo in een kelder is Pinch uitgegroeid tot een volwassen organisatie met op de loonlijst onder meer iOS-, Android- en Flutter-developers, tech leads, interactie- en visual-designers, projectmanagers, een online marketeer en een copywriter.

#4: 2

Is het aantal landen dat valt binnen het Pinch-domein. In 2022 is het kantoor in Màlaga geopend, waar zowel onze Spaanse developers als Amsterdamse Pinchers welkom zijn.

> 100 apps. And counting.

Inmiddels hebben we meer dan 100 apps ontwikkeld. Traditioneel zijn we groot in medialand, getuige onze apps voor onder meer De Telegraaf, Qmusic, NRC en ANP. We focussen daarnaast onder meer op automotive, fintech, m-commerce en m-health. 

Bekende bedrijven waar we mee samenwerken zijn bijvoorbeeld Albert Heijn, Takeaway.com, Plastic Soup Foundation, Food First, Parkmobile en QWIC. Overigens ontwikkelen we niet alleen apps from scratch voor merken, we bouwen ook whitelabel apps én helpen bestaande teams met app development.

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!