FLUTTER APP LATEN MAKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden om een Flutter app te laten maken? Pinch heeft inmiddels ruime ervaring in het bouwen van apps in Flutter, waaronder de apps voor YouBahn en Travel Diaries. Lees meer over wat Flutter inhoudt en de mogelijkheden.

App laten maken door Pinch

WAT IS FLUTTER?

Flutter is een software ontwikkel kit, ontwikkeld door Google om (o.a.) iOS en Android apps mee te maken. Waar je bij native apps per besturingssysteem (iOS en Android) een aparte app ontwikkelt, stelt Flutter je in staat dit in één keer, met dezelfde “codebase”, te doen. Flutter is daarin niet uniek; er zijn de afgelopen jaren meer van dit soort “frameworks” ontwikkeld die hetzelfde beloven, zoals Ionic en React Native. Van die frameworks zijn we bij Pinch nooit echt fan geworden. Zowel qua gebruikservaring, als stabiliteit van de hiermee gecreëerde apps, bleven deze “toolkits” achter bij de native apps die we met de door Apple (Swift) en Google (Kotlin) ontwikkelde tools maakten. Ook in het development proces zorgde dit gereedschap geregeld voor frustraties.

WAAROM KIEZEN OM EEN FLUTTER APP TE LATEN MAKEN?

1. Snel en productief programmeren

Een heel groot voordeel van Flutter is de snelheid waarmee een app een werkend geheel wordt op zowel Android als iOS devices. Dat maakt Flutter ideaal voor het maken van prototypes en Minimal Viable Products (MVP’s). In het geval van de YouBahn app, heeft Pinch 12 manweken ingezet voor de volledige scope van de eerste versie. Wanneer dezelfde app gebouwd was in native, dan was dit vermoedelijk rond de 16 manweken uitgekomen. Een besparing van 30%.

Flutter is ook voorbereid op het gebruik van 120 frames per second (fps). Dit houdt in dat, zeker bij animaties, er een nog rijkere visuele ervaring aan apps geven kan worden.

Header
Android, Flutter en iOS app
2. Dezelfde UI op alle platforms

Ontwikkelen met Flutter geeft je de mogelijkheid direct meerdere platforms te ondersteunen. Denk hierbij aan populaire mobiele systemen als Android en iOS, maar ook applicaties voor web en/of desktop. Elk platform heeft natuurlijk z’n eigen nuances: navigatie, UI-elementen of animaties. Flutter houdt hier standaard rekening mee, je hoeft dus geen extra werk te verrichten voor het behoud van de native look-and-feel. Wil je wel wat aanvullende verschillen toevoegen, dan biedt Flutter standaard componenten voor zowel het Material Design van Android als bijvoorbeeld de Cupertino styling van Apple.

3. Ontwikkelen wordt simpel gemaakt voor een Flutter developer
Een ander voordeel van Flutter is dat een developer meer invloed heeft over de schermen (views) van de app. Elke pixel is onder controle en bij iedere wijziging wordt het resultaat direct zichtbaar. Dat is niet alleen fijn voor een Flutter developer, maar ook voor opdrachtgevers om snel een werkend geheel te zien en eventueel snel bij te kunnen sturen.
Header

Kan elke app in Flutter worden gemaakt?

Flutter is een veelbelovend nieuw ontwikkel-framework waarmee snel goede apps voor zowel iOS als Android gemaakt worden. Of Flutter de geschikte keuze is, is afhankelijk van de doelgroep, de complexiteit van functionaliteiten, de integratie met bestaande software en de doelgroep. Pinch heeft als Flutter ontwikkelaar meerdere apps succesvol ontwikkelt en heeft daarmee Flutter omarmt als het derde ontwikkelframework. Ook een app laten ontwikkelen in Flutter? Pinch denkt graag mee! Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Het maken van een goede app is meer dan alleen het bouwen van de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd hoe Pinch dat doet?