App ontwikkelen

Media- of nieuws-app ontwikkelen

Conceptontwikkeling, verdienmodel aanscherpen, user experience, visuals, hulp bij het in de markt zetten van een app, nazorg: een succesvolle nieuws-app laten maken heeft veel meer om handen dan alleen programmeren. Pinch heeft sinds 2011 tientallen succesvolle nieuws-apps ontwikkeld, waaronder voor NRC, De Telegraaf en De Standaard. Onze integrale aanpak en expertise tekent voor een maximale kans op succes én ontzorgt mediabedrijven van idee via lancering tot nazorg.
App laten maken door Pinch

EEN GOED CONCEPT IS DE BASIS

Een succesvolle app begint bij een goed concept. Pinch heeft veel ervaring met de verschillende soorten nieuws-apps, te weten newsfeed, e-paper en feedpaper. Dankzij onze grondige kennis van de markt, kunnen we ook adviseren over het beste verdienmodel voor jouw media-app. Werkt een betaalde app, het abonnementsmodel, freemium, advertenties of sponsoring het beste voor jouw app-concept en doelgroep? In de praktijk passen we overigens vaak een combinatie van deze modellen toe.

Onze werkwijze

Wanneer je een app voor je krant of magazine laat ontwikkelen door Pinch, betekent dit nauw samenwerken met ons team van enthousiaste specialisten. Een vaste projectmanager stuurt zowel het ontwikkelproces als de communicatie tussen de klant en onze developers en ontwerpers aan. Pinch werkt altijd op een agile manier en volgens een vaststaand twaalfstappenplan.

in 12 stappen een app laten maken

Het maken van een goede app is meer dan alleen het bouwen van de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd hoe Pinch dat doet? Lees het in het stappenplan:

1. Wat is jouw ambitie?

Iedere app is uniek, daarom horen we graag wat jouw ambitie is en welk (groter) doel jij wilt behalen met een app. We denken met je mee en brengen alle onderdelen in kaart waar je (mogelijk) niet aan gedacht hebt.

2. Wat is het speelveld?

Wat is de positie van de organisatie ten opzichte van de concurrentie en wat is de (unieke) strategie die gehanteerd wordt. Deze aspecten moeten in kaart gebracht worden voordat de app ontwikkeld wordt.

3. Wie is de belangrijkste doelgroep?

Om de app een succes te kunnen maken is het belangrijk om de doelgroep helder in kaart te brengen. De doelgroep bepaalt namelijk in belangrijke mate de vormgeving van de app, maar ook de functionaliteiten en de hiërarchie hiervan.
App laten maken: ambitie, speelveld en doelgroep
App bouwen: positie, doelgroep en propositie

4. Wat is de belofte aan de doelgroep?

Als organisatie maak je een belofte aan je doelgroep, bijvoorbeeld om de wereld een schonere plek te maken of om efficiënter te werken. Deze belofte die jouw organisatie uniek maakt nemen wij mee in het ontwikkelen van de app, bijvoorbeeld in de bijhorende copy en visuele uitstraling.

5. Definiëren van de positie

Op basis van de ambitie, het in kaart gebrachte speelveld en de doelgroep, bepalen we de positie die de app in moet gaat nemen in de markt.

6. Definiëren van de propositie

Wat beloof je de gebruiker als hij/zij de app gaat gebruiken en tegen welk verdienmodel hanteer je voor de app?

7. App Concept & KPI’s

Voor het ontwikkelen en lanceren van de app bepalen we samen de KPI’s om na de lancering goed te kunnen meten of de app een succes is.

8. Scope 1e ‘Loveable Product’

Op basis van alle factoren stellen we een scope op. Hierin wordt beschreven aan welke wensen en eisen de applicatie moet voldoen. Dit vormt de leidraad voor het gehele traject. Hierin wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het beschikbare budget.

9. Interaction Design (UX)

Vervolgens begint het echte werk! Een ultieme gebruikerservaring staat bij Pinch altijd voorop. We zijn in staat om ruwe ideeën al in een paar dagen te visualiseren, maar de uitwerking van ideale “user-flows” vergt een gedegen aanpak waar het valideren gebruikmakend van testgroepen centraal staat.
App concept, scope, UX
app laten maken: VD, App development, Launch

10. Visual Design (VD)

De app begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor het visueel design. In deze fase wordt je app visueel uitgewerkt en zie je hoe het eindproduct eruit komt te zien.

11. App development

Wanneer de designers klaar zijn met het ontwerp, gaan onze developers aan de slag. Alle facetten komen bij elkaar en de app wordt een werkend geheel! We werken in tweewekelijkse sprints, die we afsluiten met een demo.

12. Go to Market: Launch

Het moment waar we allemaal naar uitkijken: de launch van jouw app! De app is uitgebreid getest op de nieuwste versies van iOS en Android en klaar om aangemeld te worden in de app stores. Het ontwikkelen van een goed launch-plan is nodig om het succes van de app te optimaliseren.

OVER PINCH

Sinds de oprichting in 2011 heeft Pinch vanuit zijn kantoor in Amsterdam al meer dan 100 apps gebouwd. Of het nu gaat om grote applicaties zoals voor NRC, De Telegraaf en Qmusic of kleinere apps zoals voor radiostation Willy: de hoogste kwaliteit staat bij ons altijd voorop. Naast iOS- en Android-apps bouwen wij ook Flutter-apps.
RD-2