ANDROID APP laten maken

Android app laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden om een Android app te laten maken? Pinch heeft inmiddels ruime ervaring in het bouwen van Android apps, waaronder voor NRC Audio en Qmusic.

App laten maken door Pinch

PINCH: ANDROID ONTWIKKELAAR

Een app laten maken door Pinch betekent nauw samenwerken met een team van enthousiaste developers dat graag samen met de opdrachtgever streeft naar het best mogelijke resultaat. Tijdens de ontwikkeling van de app houdt een vaste projectmanager binnen Pinch de regie over het proces en communicatie tussen klant, developers en ontwerpers die dagelijks aan de app werken.
agile werk methode

WAT IS ANDROID?

Android is een door Google ontwikkeld besturingssysteem in eerste instantie bedoeld voor smartphones en tablets. Inmiddels is Android het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld en wordt ook gebruikt voor televisies, smartwatches, spelcomputers, camera’s én zelfs voor auto’s. Kortom: Android is een besturingssysteem waar je niet omheen kunt wanneer je een app wil laten ontwikkelen.
Header

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN ANDROID APP EN IOS APP laten maken?

Android wordt vaak in één adem genoemd met iOS en dat is ook niet zo gek. Hoewel Android het meest gebruikte besturingssysteem is, heeft het een grote concurrent, namelijk: Apple. Jaarlijks gaan er miljoenen Apple producten over de toonbank met het besturingssysteem iOS.

Het grote verschil tussen Android en iOS is dat Android op veel apparaten te vinden is van verschillende producenten. In de praktijk betekent dit dat een apparaat bestuurd door Android te koop is voor elk budget en een nieuwe iPhone rond de duizend euro kost.

De verschillen tussen Android en iOS zijn over de jaren kleiner geworden. Toch blijft het belangrijk om voor beide besturingssystemen apart een app te maken om de beste gebruikservaring te kunnen bieden.

FLUTTER app laten maken

Om sneller een app te laten maken en kosten te besparen heeft Google Flutter in het leven geroepen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om in één keer een app te ontwikkelen voor zowel Android als iOS apparaten. Flutter biedt de oplossing voor veel apps, maar niet voor alle. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op. Pinch adviseert je graag over het ontwikkelen van app.

Blogpost-FoodFirst-Thomas-Pinch
in 12 stappen een app laten maken

Het laten maken van een goede app is meer dan alleen het bouwen van de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd hoe Pinch dat doet? Lees het in het stappenplan:

1. Wat is jouw ambitie?

Iedere app is uniek, daarom horen we graag wat jouw ambitie is en welk (groter) doel jij wilt behalen met een app. We denken met je mee en brengen alle onderdelen in kaart waar je (mogelijk) niet aan gedacht hebt.

2. Wat is het speelveld?

Wat is de positie van de organisatie ten opzichte van de concurrentie en wat is de (unieke) strategie die gehanteerd wordt. Deze aspecten moeten in kaart gebracht worden voordat de app ontwikkeld wordt.

3. Wie is de belangrijkste doelgroep?

Om de app een succes te kunnen maken is het belangrijk om de doelgroep helder in kaart te brengen. De doelgroep bepaalt namelijk in belangrijke mate de vormgeving van de app, maar ook de functionaliteiten en de hiërarchie hiervan.
App laten maken: ambitie, speelveld en doelgroep
App bouwen: positie, doelgroep en propositie

4. Wat is de belofte aan de doelgroep?

Als organisatie maak je een belofte aan je doelgroep, bijvoorbeeld om de wereld een schonere plek te maken of om efficiënter te werken. Deze belofte die jouw organisatie uniek maakt nemen wij mee in het ontwikkelen van de app, bijvoorbeeld in de bijhorende copy en visuele uitstraling.

5. Definiëren van de positie

Op basis van de ambitie, het in kaart gebrachte speelveld en de doelgroep, bepalen we de positie die de app in moet gaat nemen in de markt.

6. Definiëren van de propositie

Wat beloof je de gebruiker als hij/zij de app gaat gebruiken en tegen welk verdienmodel hanteer je voor de app?

7. App Concept & KPI’s

Voor het ontwikkelen en lanceren van de app bepalen we samen de KPI’s om na de lancering goed te kunnen meten of de app een succes is.

8. Scope 1e ‘Loveable Product’

Op basis van alle factoren stellen we een scope op. Hierin wordt beschreven aan welke wensen en eisen de applicatie moet voldoen. Dit vormt de leidraad voor het gehele traject. Hierin wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het beschikbare budget.

9. Interaction Design (UX)

Vervolgens begint het echte werk! Een ultieme gebruikerservaring staat bij Pinch altijd voorop. We zijn in staat om ruwe ideeën al in een paar dagen te visualiseren, maar de uitwerking van ideale “user-flows” vergt een gedegen aanpak waar het valideren gebruikmakend van testgroepen centraal staat.
App concept, scope, UX
app laten maken: VD, App development, Launch

10. Visual Design (VD)

De app begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor het visueel design. In deze fase wordt je app visueel uitgewerkt en zie je hoe het eindproduct eruit komt te zien.

11. App development

Wanneer de designers klaar zijn met het ontwerp, gaan onze developers aan de slag. Alle facetten komen bij elkaar en de app wordt een werkend geheel! We werken in tweewekelijkse sprints, die we afsluiten met een demo.

12. Go to Market: Launch

Het moment waar we allemaal naar uitkijken: de launch van jouw app! De app is uitgebreid getest op de nieuwste versies van iOS en Android en klaar om aangemeld te worden in de app stores. Het ontwikkelen van een goed launch-plan is nodig om het succes van de app te optimaliseren.