APP DESIGN

Doordacht design: basis voor succesvolle app

Een uitmuntend UI- en UX-design is net zo belangrijk voor een goede app als cutting-edge code.

Het design bepaalt immers hoe fijn de app uiteindelijk is in het gebruik. Sinds 2011 onderscheidt Pinch zich door mobiele apps te bouwen met een even doordacht als gebruiksvriendelijk design.

Optimaal App-Design: De Cruciale Rol in 4 Belangrijke Aspecten

Niet alle bedrijven die een app willen laten maken, zien in hoe belangrijk design is. Om meerdere redenen is het ontwerp van een app cruciaal voor succes:

1. Concept: zonder goed ontwerp concept kan een app nooit iets worden.

2. User experience: een app moet fijn zijn in het gebruik.

3. Functionaliteiten: het design bepaalt of gebruikers alle functionaliteiten ontdekken en soepel kunnen gebruiken.

4. Onderscheidend vermogen: een topdesign helpt om het verschil te maken tussen alle duizenden apps in de app stores.

UX en UI

UI-design draait om de visuele elementen. Denk aan huisstijlen, kleuren, typografie, animaties en interactie-elementen. Binnen UX-design staat een aantrekkelijke en intuïtieve gebruikersinterface centraal. Het omvat onder meer ontwikkeling van het concept en de informatiearchitectuur, wireframing, prototyping en user testing. De designers van Pinch besteden steeds meer tijd aan het ontwikkelen, valideren en – waar nodig – (user)testen van concepten, prototypes en eindproducten.

Design door Pinch

Pinch is een fullservice mobile development agency, maar we bieden het design van apps ook als losse dienst aan. Het designproces van Pinch omvat onder meer de volgende stappen:

  • Concept en strategie ontwikkelen
  • Doelstellingen bepalen
  • Gebruikersprofielen en persona’s opstellen
  • Wireframes ontwerpen en flows uitdenken
  • Visueel design maken en vastleggen in een stijlgids
  • Interactie-ontwerp maken
  • (User) testing en feedback verzamelen.

100% mobile designervaring

Waar de meeste agencies ook andere soorten applicaties maken, bouwt Pinch uitsluitend mobiele apps. De UX- en UI-designers van Pinch doen dus niets anders dan ontwerpen voor mobile. Usability, het uitdenken en inrichten van flows om foutmeldingen te voorkomen, voldoen aan de standaarden van Apple en Google… Mobile design is een vak apart – dat onze ontwerpers tot in de puntjes beheersen.

Atom design: bouwsteen voor succes

Pinch werkt volgens het principe van atomic design. De kern van deze methode: afzonderlijke, herbruikbare componenten ontwerpen die samenwerken om een groter geheel te vormen. Daarbij worden ‘atomen’ zoals knoppen, formulieren, afbeeldingen, iconen en tekstblokken centraal opgeslagen. Deze bouwstenen worden gecombineerd om consistente en schaalbare schermen te maken.

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!