iOS app ontwikkelaar

iOS app laten maken

Een iOS app laten ontwikkelen voor Apple platformen? Dan ben je bij Pinch aan het juiste adres! Pinch heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring en meer dan 100 apps ontwikkelt voor Apple platformen voor onder andere NRC, De Telegraaf en Q-Music: en daar zijn we trots op!

 

Een iOS app maken met Pinch

Een iOS app laten maken door Pinch betekent nauw samenwerken met een enthousiaste iOS ontwikkelaar die graag samen met de opdrachtgever streeft naar het best mogelijke resultaat. Tijdens de ontwikkeling van de iOS app houdt een vaste projectmanager binnen Pinch de regie over het proces en communicatie tussen klant, developers en ontwerpers die dagelijks aan de app werken.

Waarom een app laten maken?

Apple producten zijn al jaren razend populair en worden zowel ingezet voor zakelijk en particulier gebruik. Het ontwikkelen van een iOS app die geschikt is voor Apple producten zoals de iPhone, iPad en Smartwatch zorgt voor een ultieme gebruikerservaring.

iOS developer van Pinch, Bart de Bruin:
“Een iOS-app biedt de beste ervaring op een Apple product. Zo’n app, wanneer goed ontworpen door gespecialiseerde designers, maakt gebruik van UI-elementen die Apple ondersteunt en die voor een Apple product gemaakt zijn. En die daardoor voor de gebruiker van Apple-producten ook intuïtief aanvoelt. Dit is vooral te merken wanneer een app de juiste gestures ondersteunt, bijvoorbeeld naar rechts swipen om een scherm terug te gaan. Of wanneer deze z’n schermen op dezelfde manier presenteert als de agenda-app van Apple. Daarnaast zijn iOS-apps geschikt voor het toepassen van animaties en mooie transities tussen schermen waardoor zo’n app nog beter kan aanvoelen voor de gebruiker.”

 

“Een ander voordeel van een iOS-app is dat deze goed ondersteund kan worden op meerdere Apple producten, van iPhone tot Apple Watch. Dit betekent dat een gebruiker toegang heeft tot dezelfde app op allerlei verschillende schermgroottes. Op een iPhone zal een app transities en meerdere schermen gebruiken om zijn informatie weer te geven. Op een iPad zal een app bijvoorbeeld de split view functionaliteit gebruiken om informatie in één overzicht te tonen. En op een Watch zal de app slecht enkele overzicht punten tonen zodat deze voor de gebruiken op alle apparaten de beste ervaring biedt.” Vertelt Bart

Het verschil tussen iOS en Android

iOS is een besturingssysteem dat ontwikkelt is enkel voor Apple producten, Android is een besturingssysteem die door meerdere merken gebruikt wordt. iOS staat bekend om de eenvoud en het gebruiksgemak. Het enige nadeel is dat iOS enkel gebruikt kan worden op Apple apparaten. Bij het ontwikkelen van een iOS app is het daarom belangrijk om ook na te denken over een Android versie.

Een iOS app laten maken: meer dan alleen development

We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd hoe Pinch dat doet? Lees het in het stappenplan:

1. Wat is jouw ambitie?

Iedere app is uniek, daarom horen we graag wat jouw ambitie is en welk (groter) doel jij wilt behalen met een app. We denken met je mee en brengen alle onderdelen in kaart waar je (mogelijk) niet aan gedacht hebt.

2. Wat is het speelveld?

Wat is de positie van de organisatie ten opzichte van de concurrentie en wat is de (unieke) strategie die gehanteerd wordt. Deze aspecten moeten in kaart gebracht worden voordat de app ontwikkeld wordt.

3. Wie is de belangrijkste doelgroep?

Om de app een succes te kunnen maken is het belangrijk om de doelgroep helder in kaart te brengen. De doelgroep bepaalt namelijk in belangrijke mate de vormgeving van de app, maar ook de functionaliteiten en de hiërarchie hiervan.

4. Wat is de belofte aan de doelgroep?

Als organisatie maak je een belofte aan je doelgroep, bijvoorbeeld om de wereld een schonere plek te maken of om efficiënter te werken. Deze belofte die jouw organisatie uniek maakt nemen wij mee in het ontwikkelen van de app, bijvoorbeeld in de bijhorende copy en visuele uitstraling.

5. Definiëren van de positie

Op basis van de ambitie, het in kaart gebrachte speelveld en de doelgroep, bepalen we de positie die de app in moet gaat nemen in de markt.

6. Definiëren van de propositie

Wat beloof je de gebruiker als hij/zij de app gaat gebruiken en tegen welk verdienmodel hanteer je voor de app?

7. App Concept & KPI’s

Voor het ontwikkelen en lanceren van de app bepalen we samen de KPI’s om na de lancering goed te kunnen meten of de app een succes is.

8. Scope 1e ‘Loveable Product’

Op basis van alle factoren stellen we een scope op. Hierin wordt beschreven aan welke wensen en eisen de applicatie moet voldoen. Dit vormt de leidraad voor het gehele traject. Hierin wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het beschikbare budget.

9. Interaction Design (UX)

Vervolgens begint het echte werk! Een ultieme gebruikerservaring staat bij Pinch altijd voorop. We zijn in staat om ruwe ideeën al in een paar dagen te visualiseren, maar de uitwerking van ideale “user-flows” vergt een gedegen aanpak waar het valideren gebruikmakend van testgroepen centraal staat.

10. Visual Design (VD)

De app begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor het visueel design. In deze fase wordt je app visueel uitgewerkt en zie je hoe het eindproduct eruit komt te zien.

11. App development

Wanneer de designers klaar zijn met het ontwerp, gaan onze developers aan de slag. Alle facetten komen bij elkaar en de app wordt een werkend geheel! We werken in tweewekelijkse sprints, die we afsluiten met een demo.

12. Go to Market: Launch

Het moment waar we allemaal naar uitkijken: de launch van jouw app! De app is uitgebreid getest op de nieuwste versies van iOS en Android en klaar om aangemeld te worden in de app stores. Het ontwikkelen van een goed launch-plan is nodig om het succes van de app te optimaliseren.