APP DEVELOPMENT

App laten maken

Een app laten maken door Pinch betekent nauw samenwerken met een team van enthousiaste specialisten dat graag samen met jou streeft naar het best mogelijke resultaat.

Tijdens de ontwikkeling van de app houdt een vaste projectmanager binnen Pinch de regie over het proces en communicatie tussen klant, developers en ontwerpers die dagelijks aan jouw app werken. Wij bouwen Android, iOS en Flutter apps.

Een app bouwen: meer dan alleen development

Een goede app is meer dan alleen de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd naar onze volledige werkwijze?
App laten maken samen met Pinch

Voor welke systemen ontwikkelen wij apps?

Het overgrote deel van de apps die wij ontwikkelen, is voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS. Omdat het besturingssysteem voor iPads iPadOS dezelfde architectuur heeft als iOS, kunnen onze iOS-apps in principe ook worden gedraaid op een iPad (soms blokkeren we dit als de UI niet geoptimaliseerd is).
Native Android-apps maken we in Kotlin, native iOS-apps in Swift. Pinch is daarnaast één van de leading partijen in Nederland wat betreft ontwikkeling in Flutter, een cross-platform framework waarmee developers tegelijkertijd iOS- en Android-apps kunnen ontwikkelen. Lees er meer over op onze Flutter pagina. 

We ontwikkelen applicaties voor wearables zoals smartwatches. De Android-versie voor wearables heet Wear OS, die van iOS watchOS. Fabrikanten komen soms met eigen besturingssystemen voor wearables, denk aan Samsung Tizen, Garmin OS en Fitbit OS.

Veelgestelde vragen over het laten maken van app

Hoe lang het duurt om een app te laten maken, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid schermen, de verschillende soorten functionaliteiten en in hoeverre een goede backend aanwezig is om de app op te kunnen bouwen. Daarnaast is de gebruikte technologie van invloed op de tijdsduur. In z’n algemeenheid is een Flutter app sneller te realiseren dan twee native apps voor iOS en Android. De keuze voor Flutter is afhankelijk van de functionaliteiten en complexiteit van de app, we kunnen je hier natuurlijk heel goed in adviseren. Benieuwd wanneer we voor je aan de slag kunnen gaan en hoelang de ontwikkeling van de app duurt? Neem gerust contact op.
Ook de kosten voor het laten maken van een app zijn sterk afhankelijk van de complexiteit en de techniek van de applicatie. We creëren apps voor bekende merken, mediabedrijven en start-ups. We horen graag jouw ideeën en vertellen je wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

Een app laten ontwikkelen door Pinch

Vanuit onze kantoren in Amsterdam en Malaga bouwt een team van senior developers en ontwerpers samen met opdrachtgevers aan hoogwaardige kwaliteit apps die uitblinken! We hebben inmiddels meer dan 100 apps ontwikkeld voor onder andere NRC, De Telegraaf en Q-Music: en daar zijn we trots op.

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!