Pinch Perfect

Pinch perfect

Apps zonder bugs bestaan niet. Maar met Pinch Perfect signaleer je ze wel supersnel: liefst voordat gebruikers er last van hebben.

Bugs vinden voordat je klanten er last van hebben?
Kies dan voor Pinch Perfect! Pinch Perfect is hét platform om apps geautomatiseerd te testen. Niet alleen als er een update van de app is, maar doorlopend: het kan zelfs op dagelijkse basis. Zo signaleren we niet alleen fouten in de app zelf, maar ook als er aan de achterkant zaken fout gaan. Bijvoorbeeld in een CMS of API. Met Pinch Perfect ben je voortdurend op de hoogte van de staat van jouw app. Op welk apparaat dan ook. 

In 3 stappen starten met testen (Ja, echt, zo simpel is het)

  1. Allereerst brengen we in kaart of jouw app al geschikt is om te testen. Als de app voldoet aan de toegankelijkheidseisen (binnenkort wettelijk verplicht), dan is de app geschikt om te testen met Pinch Perfect. Zo niet, dan kunnen we je helpen om de app geschikt te maken. Meestal zijn dit eenvoudige aanpassingen.
  2. Samen bepalen we de belangrijkste, meest gebruikte user-flows of functionaliteiten die getest gaan worden. Bijvoorbeeld het inlogproces. Op basis daarvan maken we diverse testscenario’s.
  3. Samen stellen we vast op welke apparaten met welke OS (iOS, Android) versie er getest gaat worden en met welke frequentie. Dit doen we natuurlijk op basis van data van jouw gebruikers.

 

All set? Testen maar!

Pinch App Development - Office
iOS App development - MacBook

24/7 op de hoogte van de staat van jouw app

Pinch Perfect houdt je voortdurend op de hoogte van de kwaliteit van jouw app. Dat doen we zo:

  1. Na afloop van een test, ontvang je direct een rapport in Slack, waarin je per testscenario de status ziet.
  2. Als er een bug of andere fout is gevonden, creëert Pinch Perfect een ticket (bijvoorbeeld in Jira) waarin een video wordt toegevoegd van het testscenario waarin iets mis gaat. Zo beschikt jouw ontwikkelaar over alle informatie om het probleem op te lossen. 

Veelgestelde vragen

Absoluut. In principe kan elke app met Pinch Perfect getest worden. De app hoeft niet door Pinch te zijn ontwikkeld. Wel maakt Pinch Perfect gebruik van de labels die ook worden gebruikt ten behoeve van de toegankelijkheidsopties (voor o.a. blinden en slechtzienden). Als jouw app daar nog niet aan voldoet, kunnen we je helpen om dit in orde te maken. Meestal zijn dat eenvoudige aanpassingen.
In principe binnen een aantal weken, afhankelijk van het aantal testscenario’s en of de app al geschikt is om te testen.

Discovery is onze aanbevolen en meest complete aanpak voor een goed app fundament voor de toekomst. Zo hebben we het traject bijvoorbeeld met onze klanten doorlopen voor de Qmusic- en GreenFlux Charge Assist-apps. Ook bieden we compactere versies aan voor een quick scan of een verkort Discovery-traject van één of twee dagen aan.

Wil je meer weten over onze Quick Scan discovery? Vul je gegevens in en download onze aanpak zodat je direct weet wat je kunt verwachten. Wil je meer weten of heb je interesse in onze andere discovery opties? Neem contact op met Tim Klein Haneveld of Menno Biesiot.  

We bekijken dit per app, omdat het afhankelijk is van het aantal testscenario’s, de testfrequentie, het aantal devices, etc. De richtprijs is € 1.500,- per maand per app.
Absoluut. Een app bestaat niet alleen uit wat je op het scherm ziet (de voorkant). De meeste content in een app komt uit achterliggende systemen. Als daar iets misgaat, heeft dat direct gevolgen voor de werking van een app. Ook deze fouten signaleert Pinch Perfect.
Nee. Het is onmogelijk om alle mogelijke scenario’s geautomatiseerd te testen. Maar we zien dit wel als ondersteuning van een handmatige tester, waardoor dit efficiënter wordt.

Starten met testen?

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!