Qmusic

Radio, maar dan interactief

Qmusic is een van de grootste radiostations van Nederland. De missie van Q is om de dag van de luisteraars nét een beetje leuker te maken. Daarbij staat de interactie met de luisteraar centraal. In die interactie speelt de app een cruciale rol.

Samen met een enthousiast team van Qmusic, hebben we de app in 2018 geheel vernieuwd. Naast het meedenken over het concept, hebben we ook het design voor onze rekening genomen. En natuurlijk het app development.

Met de Qmusic app kun je vanzelfsprekend live radio luisteren en kijken, of kiezen voor een digitaal station naar keuze. Ook kun je je favoriete nummers eenvoudig opslaan, eventueel via Spotify of Apple Music

Interactie is er op verschillende manieren.

Enerzijds door middel van een een uitgebreide chatmodule a la Whatsapp., waarmee je 1 op 1 berichten naar de DJ kunt sturen en ontvangen. Zowel tekstberichten, als foto’s, video en audio.

Daarnaast is er een timeline met berichten die door Q gedurende de uitzending worden geplaatst en meebewegen met wat er live op de radio gebeurt. Luisteraars hebben uitgebreid de mogelijkheid om de artikelen te reageren.

De app is gemaakt in Kotlin (Android) en Swift (iOS).

Lees hier een interview met marketingmanager Jorn Achterberg over de Qmusic app.

Qmusic@2

“De samenwerking met Pinch verliep super. Ze hebben intensief en kritisch met ons meegedacht over het concept van de app. Ik ben ontzettend trots op het resultaat: tienduizenden enthousiaste dagelijkse gebruikers!”

Bobbie Kleijne, Digital coördinator bij Qmusic

Download de Qmusic app nu!

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!