NRC Audio

Journalistiek om naar te luisteren

Audio is een steeds belangrijkere vorm voor de journalistieke producties van NRC. De huidige podcast-markt is in handen van de grote techbedrijven. Dat is een kwetsbare positie die schadelijk kan zijn voor de journalistiek.De app helpt NRC om journalistieke audio toekomstbestendig te maken; een belangrijke uitdaging voor alle podcastmakers. Naast de eigen NRC podcasts, hebben luisteraars via de app toegang tot 1,2 miljoen podcasts van andere makers. De dagelijkse selectie van de NRC redactie uit dit enorme aanbod, helpt luisteraars om hun playlist samen te stellen.

De dynamisch ontwikkelde native app (Android & iOS) is een lust voor het oog en heeft inmiddels tienduizenden maandelijkse luisteraars die de app met meer dan 4 sterren beoordelen. De app wordt voortdurend verbeterd en uitgebreid met nieuwe features.

Ook andere merken van Mediahuis, kunnen gebruik maken van de app, omdat deze opgezet is als “white-label”. Hierdoor is zowel de back-als front end eenvoudig te repliceren in een look & feel die past bij het betreffende merk.

De NRC Audio app is gemaakt in Kotlin (Android) en Swift (iOS) en beschikbaar op mobiel.

Android, Flutter en iOS app

Download de NRC Audio app nu!