Media apps

Nieuwsapp

Media / nieuws app laten maken

Conceptontwikkeling, verdienmodel aanscherpen, user experience, visual design, development, hulp bij het in de markt zetten van een app, nazorg: een succesvolle media app laten maken heeft veel meer om handen dan alleen programmeren. 

Pinch heeft sinds 2011 tientallen succesvolle nieuws-apps ontwikkeld, waaronder voor NRC, De Telegraaf en De Standaard. Een goede integrale aanpak en het toevoegen van de juiste expertise tekent voor een maximale kans op succes én ontzorgt mediabedrijven van idee via lancering tot nazorg.  

CASES

Highlights van onze media en nieuws app projecten

Concept

Een goed concept is de basis

Een succesvolle app begint bij een goed en nieuw concept. Pinch heeft veel ervaring met de verschillende soorten nieuws-apps, te weten newsfeed, e-paper en feedpaper. Dankzij onze grondige kennis van de markt, kunnen we ook adviseren over het beste verdienmodel voor jouw media-app. 

Werkt een betaalde app, het abonnementsmodel, freemium, advertenties of sponsoring het beste voor jouw app-concept en doelgroep? In de praktijk passen we overigens vaak een combinatie van deze modellen toe.

Pinch App development - Stappenplan

Ons 12 stappenplan

Wanneer je een app voor je krant of magazine laat ontwikkelen door Pinch, betekent dit nauw samenwerken met ons team van enthousiaste specialisten. Een vaste projectmanager stuurt zowel het ontwikkelproces als de communicatie tussen de klant en onze developers en ontwerpers aan. Pinch werkt altijd op een agile manier en volgens een vaststaand twaalfstappenplan.
Pinch App development - Stappenplan

Onze kennis

Het maken van een goede app is meer dan alleen het bouwen van de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn. Benieuwd hoe Pinch dat doet? Lees het in onze werkwijze.

Een app ontwikkelen met Pinch

Een app ontwikkelen met Pinch betekent dat je een app co-creëert met een team van even enthousiaste als deskundige developers, designers en andere professionals. Gedurende het ontwikkelproces houdt een vaste projectmanager de regie. Over het proces én de communicatie tussen de klant enerzijds en de appmakers die dagelijks aan de app werken anderzijds. Uniek in de markt is onze fullservice aanpak. Conceptontwikkeling, strategie, visueel en interactiedesign, technisch development, quality assurance, testen, lanceren, monitoren, analyseren en weer doorontwikkelen: de experts van Pinch ontzorgen je op al deze vlakken.

Over Pinch

Pinch is een gerenommeerd mobile development agency met kantoren in Amsterdam en Málaga. Sinds onze oprichting in 2011 hebben we ruim 100 apps ontwikkeld, waaronder voor bedrijven als NRCDe Telegraaf, Albert Heijn, Takeaway.com, Parkmobile en QWIC. Traditioneel zijn we groot in apps voor media en uitgeverijen, maar we focussen ook op branches als mobiliteitfintechgezondheidszorg en m-commerce. Naast eersteklas Android-apps bouwt Pinch ook dito iOS– en Flutter-apps.  

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!