Youbahn

App voor’s lands eerst uitzendplatform

Youbahn is een soort Uber voor werk: via de app en de website kunnen studenten tussen de 17 en 30 jaar reageren op kortlopende shifts voor vandaag of morgen. Het bedrijf heeft geen intermediairs in dienst, binnen het on-demand uitzendplatform moet technologie alles oplossen. Youbahners hebben een nulurencontract, waarbij ze vakantiegeld opbouwen en zich ziek kunnen melden. Hoe groter de vraag naar werk, hoe meer ze per uur verdienen.

Pinch’ eerste Flutter-app
De Youbahn-app heeft een bijzonder plekje in ons hart: het was namelijk onze eerste Flutter-app. Met dit framework van Google kunnen developers tegelijkertijd en met één codebase apps ontwikkelen voor zowel iOS als Android. Daardoor kunnen apps snel en voordelig worden gebouwd. Eerder hadden we al ervaring met Flutter opgedaan tijdens hackathons, zo wisten twee developers in slechts twee dagen tijd de Picture Share-app voor 80 procent na te bouwen tot een goedwerkende app die er op beide platforms uitstekend uit zag. De potentie van Flutter was duidelijk, het zoeken was naar een bedrijf dat de uitdaging met ons aandurfde.

Youbahn-app: beperkt budget, snel ontwikkeld
In Youbahn vonden we de ideale partner: de app van deze start-up binnen een bestaande organisatie moest snel en met een beperkt budget worden ontwikkeld. Uiteindelijk is de Flutter-applicatie door ons binnen twaalf manweken gerealiseerd, met native development zouden dit zestien manweken zijn geweest. Nog een groot voordeel van Flutter: wijzigingen in de Youbahn-app hoeven we maar één keer door te voeren voor beide platforms, dus zijn ook doorontwikkeling en onderhoud een stuk goedkoper.

Functionaliteiten van de app
De app faciliteert niet alleen het vinden en boeken van shifts, maar ook administratieve zaken zoals urenadministratie en uitbetaling. Youbahners kunnen filters instellen voor bijvoorbeeld uurtarief en afstand. Via push-notificaties kunnen shifts ’s ochtends onder de aandacht worden gebracht. De app bouwt een portfoliootje op, waarbij zowel werkgever als werknemer elkaar een rating en review kunnen geven. Youbahners krijgen ook scores voor hoe vaak ze waar hebben gewerkt. Werkgevers kunnen op basis van al deze statistieken een selectie maken als er meer aanmeldingen dan vacatures zijn. 


Bijna continue doorontwikkeling
De app staat sinds januari 2020 in de app stores, sindsdien ontwikkelen we de app bijna continu door. Zo hebben we een vaardighedenpaspoort met de naam Skills ID ontwikkeld, waardoor mensen dankzij specifieke vaardigheden kunnen worden gematcht met bepaalde functies. Daarnaast hebben we later een urenbriefjesfunctionaliteit, veel meer filteropties en het rating-systeem toegevoegd. Ook hebben we (voor de derde keer) een huisstijlaanpassing gedaan – waar Flutter in excelleert aangezien je grote designveranderingen razendsnel kunt doorvoeren.

Van grote supermarkten tot flitsbezorger
Vanuit development-perspectief is de Youbahn-app een groot succes: ondanks enkele hiccups en learnings tijdens het ontwikkelproces omdat het ging om een nieuw framework, hebben we een app kunnen maken die met native ontwikkeling niet beter zou zijn geweest. Ook zakelijk is de app succesvol. Tal van bedrijven binnen de horeca, events, retail, zorg, logistiek en office support bieden shifts aan. Dankzij de door ons ontwikkelde applicatie konden grote supermarktketens de kerstpiek opvangen in hun distributiecentra en fietst menig flitsbezorger nu rond.

De YouBahn app is ontwikkeld in samenwerking met Node1 en NoProtocol. 

Download de Youbahn app nu!

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!