App laten maken Zaandam

App laten maken Zaandam

App ontwikkelaar

Een app laten maken door Pinch betekent nauw samenwerken met een app ontwikkelaar doe graag samen met jou streeft naar het best mogelijke resultaat. Tijdens de ontwikkeling van de app houdt een vaste projectmanager binnen Pinch de regie over het proces en communicatie tussen klant, developers en ontwerpers die dagelijks aan jouw app werken. Wij bouwen Android, iOS en Flutter apps.

App laten maken: Food First

Een app bouwen: Meer dan alleen development

Het ontwikkelen van een goede app in [acf field=”focus_keyword”] is meer dan alleen het bouwen van de techniek. We ontzorgen je van idee tot de lancering om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt. Dit doen we door onder andere in kaart te brengen wie de doelgroep is, welk probleem de app oplost en welke functionaliteiten er nodig zijn.
in 12 stappen een app laten maken

1. Wat is jouw ambitie?

Iedere app is uniek, daarom horen we graag wat jouw ambitie is en welk (groter) doel jij wilt behalen met een app. We denken met je mee en brengen alle onderdelen in kaart waar je (mogelijk) niet aan gedacht hebt.

2. Wat is het speelveld?

Wat is de positie van de organisatie ten opzichte van de concurrentie en wat is de (unieke) strategie die gehanteerd wordt. Deze aspecten moeten in kaart gebracht worden voordat de app ontwikkeld wordt.

3. Wie is de belangrijkste doelgroep?

Om de app een succes te kunnen maken is het belangrijk om de doelgroep helder in kaart te brengen. De doelgroep bepaalt namelijk in belangrijke mate de vormgeving van de app, maar ook de functionaliteiten en de hiërarchie hiervan.
App laten maken: ambitie, speelveld en doelgroep
App bouwen: positie, doelgroep en propositie

4. Wat is de belofte aan de doelgroep?

Als organisatie maak je een belofte aan je doelgroep, bijvoorbeeld om de wereld een schonere plek te maken of om efficiënter te werken. Deze belofte die jouw organisatie uniek maakt nemen wij mee in het ontwikkelen van de app, bijvoorbeeld in de bijhorende copy en visuele uitstraling.

5. Definiëren van de positie

Op basis van de ambitie, het in kaart gebrachte speelveld en de doelgroep, bepalen we de positie die de app in moet gaat nemen in de markt.

6. Definiëren van de propositie

Wat beloof je de gebruiker als hij/zij de app gaat gebruiken en tegen welk verdienmodel hanteer je voor de app?

7. App Concept & KPI’s

Voor het ontwikkelen en lanceren van de app bepalen we samen de KPI’s om na de lancering goed te kunnen meten of de app een succes is.

8. Scope 1e ‘Loveable Product’

Op basis van alle factoren stellen we een scope op. Hierin wordt beschreven aan welke wensen en eisen de applicatie moet voldoen. Dit vormt de leidraad voor het gehele traject. Hierin wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het beschikbare budget.

9. Interaction Design (UX)

Vervolgens begint het echte werk! Een ultieme gebruikerservaring staat bij Pinch altijd voorop. We zijn in staat om ruwe ideeën al in een paar dagen te visualiseren, maar de uitwerking van ideale “user-flows” vergt een gedegen aanpak waar het valideren gebruikmakend van testgroepen centraal staat.
App concept, scope, UX
app laten maken: VD, App development, Launch

10. Visual Design (VD)

De app begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor het visueel design. In deze fase wordt je app visueel uitgewerkt en zie je hoe het eindproduct eruit komt te zien.

11. App development

Wanneer de designers klaar zijn met het ontwerp, gaan onze developers aan de slag. Alle facetten komen bij elkaar en de app wordt een werkend geheel! We werken in tweewekelijkse sprints, die we afsluiten met een demo.

12. Go to Market: Launch

Het moment waar we allemaal naar uitkijken: de launch van jouw app! De app is uitgebreid getest op de nieuwste versies van iOS en Android en klaar om aangemeld te worden in de app stores. Het ontwikkelen van een goed launch-plan is nodig om het succes van de app te optimaliseren.
agile werk methode

Agile werkwijze van onze app ontwikkelaar

De app wordt opgezet door een team van iOS, Android of Flutter ontwikkelaars, app designers en een projectmanager. De technische architectuur wordt bewaakt door een Team lead.

De app zal op een Agile werkwijze worden ontwikkeld. Eén van de kenmerken hiervan is dat we werken in sprints.

Een sprint is een periode van 2 weken. Bij aanvang van deze periode is volledig duidelijk wat er ontwikkeld dient te worden en in welke volgorde.

Aan het eind van de periode wordt er bekeken wat het behaalde resultaat is. Er zal door een Producer van Pinch samen met de Product owner bepaald worden wat de inhoud en volgorde van de volgende sprint gaat worden.

Dit zorgt voor een duidelijk en overzichtelijk proces, waarbij een tweewekelijkse sprint kan worden (bij)-gestuurd wat betreft taken en prioriteiten.

Elke sprint wordt afgesloten met een demo.

agile
Picture-Share

App ontwikkelaar Pinch als partner

Vanuit het kantoor in Amsterdam bouwt een team van senior developers en ontwerpers samen met opdrachtgevers aan hoogwaardige kwaliteit apps die uitblinken! We hebben inmiddels meer dan 100 apps ontwikkeld voor onder andere NRC, De Telegraaf en Q-Music: en daar zijn we trots op.

Benieuwd wat Pinch als app ontwikkelaar voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op! Pinch denkt graag met je mee.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET LATEN MAKEN VAN EEN APP

Hoe lang duurt het om een app te laten maken?

Hoe lang het duurt om een app te laten maken, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid schermen, de verschillende soorten functionaliteiten en in hoeverre een goede backend aanwezig is om de app op te kunnen bouwen. Daarnaast is de gebruikte technologie van invloed op de tijdsduur. In z’n algemeenheid is een Flutter app sneller te realiseren dan twee native apps voor iOS en Android. De keuze voor Flutter is afhankelijk van de functionaliteiten en complexiteit van de app, we kunnen je hier natuurlijk heel goed in adviseren. Benieuwd wanneer we voor je aan de slag kunnen gaan en hoelang de ontwikkeling van de app duurt? Neem gerust contact op.

App laten maken
App laten maken door Pinch

Wat kost het om een app te laten maken?

Ook de kosten voor het laten maken van een app zijn sterk afhankelijk van de complexiteit en de techniek van de applicatie. We creëren apps voor bekende merken, mediabedrijven en start-ups. We horen graag jouw ideeën en vertellen je wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

Bekijk ook onze pagina Nieuws app laten maken

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!