Over FD Mediagroep

FD Mediagroep is een toonaangevend mediabedrijf voor zakelijk Nederland. Met sterke merken als o.a. Het Financieele Dagblad, BNR en Company.Info informeert het ondernemers, bestuurders en professionals over het belangrijkste nieuws vanuit financieel-economisch oogpunt. De missie van FD Mediagroep is om beslissers in Nederland te helpen om de beste besluiten te nemen door overzicht, inzicht én (vooruit)zicht te bieden met journalistieke merken en kwalitatieve producten.

Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Het FD biedt toegang tot het laatste zakelijke nieuws, inclusief de beurskoersen van vele effectenbeurzen zoals de AEX, Euronext, Nasdaq en Dow Jones. Het FD biedt economische achtergronden van bedrijven in verschillende industrieën, zoals retail, media, zorginstellingen, start-ups, financiën en technologie.

De FD app

De app van Het Financieele Dagblad is ontworpen om tienduizenden zakelijke lezers dagelijks via mobiel en tablet te bedienen. De app bevat een nieuwsfeed met de laatste artikelen van de FD-redactie en mogelijkheden om artikelen te delen en op te slaan. Ook de live beurskoersen hebben vanzelfsprekend een prominente plek. Ook de papieren versie van de krant is in digitale vorm via de app te lezen. Natuurlijk ook hier alles in herkenbaar FD roze. 

👬

Eigen team

De huidige app van Het Financieele Dagblad is grotendeels “in house” ontwikkeld door een team van developers die zichzelf iOS en Android eigen hebben gemaakt. Een mooie prestatie, want de app werkt goed en wordt gewaardeerd door gebruikers!  

👩‍💻

Rol Pinch

Het FD heeft aan Pinch gevraagd om mee te werken aan de app. Enerzijds om zo te kunnen versnellen door de toevoeging van een aantal belangrijke functionaliteiten. Maar ook om met de ervaring die Pinch inmiddels heeft opgebouwd met nieuwsapps, te kijken naar (technische) verbetermogelijkheden voor de toekomst en het FD team verder te versterken.

👍

Lessons learned

Pinch ontwikkelt nieuwsapps sinds 2011. Deze lange ervaring komt goed van pas bij het FD. Ook zijn in de loop van de tijd een aantal herbruikbare modules ontwikkeld, zoals Pinch Reader, Pinch Player en Pinch Perfect. Dat maakt samenwerken met Pinch interessant voor veel mediabedrijven.

Download de FD app

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!