Hoe lang duurt het ontwikkelen van een app?

Voorbereiden, ontwerpen, goedkeuren, developen, testen: het ontwikkelen van een app omvat veel meer dan alleen het programmeren. Een nieuwe – goede – app kan daarom niet volgende week al klaar zijn. We leggen uit hoe lang het duurt om een app te ontwikkelen, zowel voor grote als voor kleine apps, en hoe het werkt om bij ons een app te laten maken.

Twaalf weken tot zes maanden doorlooptijd

Pinch werkt volgens een twaalfstappenplan. Als we kijken naar de doorlooptijd voor al deze stappen, dan komen we uit op een gemiddelde minimale periode van twaalf weken na goedkeuring van de offerte. Kleine apps kunnen wat sneller klaar zijn, grotere projecten kunnen een maand of vier duren.

Echt grote apps die we hebben gemaakt, zoals De Telegraaf en Proudwheels, vergen minimaal zo’n vijf à zes maanden. Dat is overigens niet fulltime back-to-back ontwikkelen. We werken dan een maand of drie, vier fulltime. Vervolgens ligt er een bètaversie waar we nog één à twee maanden met een kleinere bezetting aan bijschaven om het geheel launchable te maken.

Hoeveel mensen werken er aan de app?

Het aantal mensen dat aan een app werkt, hangt logischerwijs samen met de grootte van een app. Bij grote apps gaat het meestal om twee designers, vier tot zes developers en een projectmanager, waarbij de developers in koppels werken: één voor Android en één voor iOS. Bij kleine apps kunnen we toe met één designer, twee developers (Android en iOS, bij Flutter kan het met één developer) en een projectmanager.

Fulltime werken versus spreiden

Soms krijgen we de vraag voorgelegd of dat we niet in de verloren uurtjes aan een app kunnen werken. Allereerst: dankzij onze snelle groei als mobile development agency hebben we gelukkig nooit verloren uurtjes. Idealiter werken we fulltime aan een app: dat is zowel voor ons als voor onze opdrachtgever een stuk handiger. Op verzoek kunnen we wel bijvoorbeeld één dag in de week aan een app werken, maar dit betekent niet dat de prijs dan lager wordt.

Hoe kun je een app laten maken door Pinch?

Met meer dan honderd (iOS-, Android– en Flutter-)apps op onze naam, kunnen we gerust zeggen dat we een door de wol geverfde agency voor mobile development zijn. Dankzij onze ruime ervaring hebben we het proces voor onze klanten optimaal kunnen stroomlijnen. Wanneer je een app laat ontwikkelen door Pinch, krijg je een vaste projectmanager die in charge is van zowel het proces als de communicatie. Onze werkwijze is toegankelijk: je werkt nauw samen met onze mensen om tot het beste resultaat te komen.

Gerelateerde artikelen

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!