Pinch ontwerpt site Corona initiatieven

App gemeente Amsterdam

Op donderdag 12 maart praten Pepijn, onze Client Service Manager, en ik over weinig anders dan het Corona virus als we met de auto onderweg weg zijn naar den haag voor een afspraak bij onze klant ANP. Daar aangekomen geven we lacherig onwennige ellebogen, want handen schudden mag dan al niet meer. Dan gaat het plotseling snel. Nog dezelfde middag besluiten we bij Pinch dat we m.i.v. de dag erna iedereen thuis gaat werken en informeren we alle collega’s hierover.

Maandagochtend hebben we om 09.00 uur onze eerste video ‘stand-up” met het hele bedrijf. We inventariseren wat iedereen nog nodig heeft van kantoor. Want dit gaat wel even duren, zo is de verwachting. Maandagmiddag komt een aantal medewerkers naar kantoor om monitors en stoelen op te halen. Ook bezorgen we nog wat noodzakelijke spullen bij verschillende collega’s.

Die eerste week vechten verschillende emoties en gedachten om voorrang. Zorgen: Als we maar niet ziek worden! Hoe lang gaat dit duren? Wat is het effect op ons bedrijf, onze klanten? Maar ook strijdlust: We moeten iets doen, kunnen we iemand helpen? Ik stuur een paar appjes en kom al snel bij Ger Baron, de CTO van Amsterdam (een prachtige functienaam, overigens), terecht: “Ja, er moet vreselijk veel gebeuren. En ja, hulp is welkom”.
Maandagochtend om 08.00 uur hebben we de eerste “call” met het team van Open Stad. Een website moet er komen, waarop alle initiatieven die er in de stad door bewoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven worden ondernomen overzichtelijk moeten worden getoond. Waarop eigen initiatieven geplaatst kunnen worden, natuurlijk. Ook voor verhalen achter de initiatieven moet ruimte komen. Na nog geen vijf dagen knallen, samen met het toegewijde team van open stad, gaat de website live en stromen de mooie initiatieven binnen. Inmiddels zijn er al honderden geplaatst en nog elke dag loopt de teller op

Fantastisch om te zien hoeveel creatiefs er in de stad wordt ondernomen. Trots om een bijdrage te hebben geleverd om dat te laten zien. Kijk snel op: WijAmsterdam.nl.

Gerelateerde artikelen

Heb jij vragen over het ontwikkelen van een app? Wij bellen je terug!